Lovelite

lovelitegrootOf je nou houdt van metal-core, van soul of van balkan, Lovelite heeft het. De club beweegt zich buiten de scene van grote clubs. Het is meer een buurtclub. De sfeer is gemoedelijk. De meeste mensen lijken elkaar te kennen. Ze vieren samen een feestje. En jij bent welkom.

 

Garage

Lovelite afficheert zich als een echte club voor echte mensen. Om de club te huisvesten is een oude garage omgebouwd. Het resultaat is een intieme wat alternatief aandoende club met een dans/concert-ruimte en een barruimte. De sfeer is heel open. Het concept van de club is ‘do it yourself’. De club heeft daarmee een vaste schare bezoekers aan zich weten te binden van wie een deel ook activiteiten organiseert.

 

Live-dj

Muzikaal is Lovelite niet voor één gat te vangen. De ene avond staat er een metalcore-band en de volgende avond vindt er een symbiose plaats tussen een soulband en een DJ. De dj draait een nummer dat ergens halverwege door een live-band naadloos wordt overgenomen. Zo krijgen de bekende plaatjes van James Brown of Aretha Franklin ineens een vervolg vol improvisatie. Verder programmeert Lovelite net zo makkelijk hiphop, balkan of indie.

 

Simplonstrasse 38/40, Berlijn-Friedrichshain

Open: vrijdag en zaterdag vanaf 23 uur. Vaak ook concerten op ander dagen.

www.lovelite.de