Golden Gate

goldengategrootGolden Gate is de technoclub waar je weekend zou kunnen beginnen. De feesten op donderdag duren tot ver in de vrijdagochtend. Vaak heerst er een uitgelaten sfeer. Iedereen is nog fris en heeft er zin in.

 

Golden Gate is gevestigd in een holle pijler van de S-Bahn bij het station Janowitzbrücke. De club bestaat uit twee ruimten. In totaal kunnen er zo’n 250 mensen in. De inrichting is rauw. Aan de betonnen bouw is niet veel gedaan. De dansvloer is hard en oneffen. De lichttegels tegen het plafond en de gouden muren maken veel goed. Achter de dj bespied een tijger je vanuit de bosschages.

 

Overdag is aan niets te zien dat er hier een club is. Het is een brok beton onder een S-Bahn zoals er zovele zijn in Berlijn; met vol gekalkte muren en hier en daar een plakkaat. De deur zie je alleen als hij open gaat. De club heeft een reputatie opgebouwd als beginpunt van een lang partyweekend. Op donderdag zul je dan ook geen moeite hebben om de deur te vinden. Er staan altijd wel mensen te wachten tot ze binnen mogen.

 

Dircksenstrasse 77, Berlijn-Mitte

Open: donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 23.59 uur.

www.goldengate-berlin.de