Kaffee Burger

burgergrootKaffee Burger staat voor lullig bloemetjesbehang, tafels aan de kant en de hele nacht lekker dansen op balkan, surf en rock 'n roll. Buurtbewoners, kroegtijgers en vooral heel veel toeristen ontmoeten elkaar hier. Elke twee weken staat de beroemde Russendisko van schrijver Wladimir Kaminer op het programma.

 

Oost-Duits

Kaffee Burger staat in bijna elke touristguide. Het café is vooral bekend geworden door de wonderlijke combinatie van wilde feesten in een burgelijke Oost-Duitse omgeving. Het vilten bloemenbehang, de lampen en zelfs de tafels en de stoelen stammen nog van voor de val van de muur. De muziek vaak ook. Vanaf middernacht kun je er tot de volgende ochtend dansen. Zeven dagen per week.

 

Russendisko

Kaffee Burger heeft in Duitsland veel bekendheid gekregen met de Russendisko die er elke twee weken op zaterdagavond plaatsvindt. Wladimir Kaminer (een bekend schrijver in Duitsland) en Yuriy Gurzhy draaien alle mogelijke Russische kitsch en zetten daarmee de hele tent op zijn kop. Rond half twee ‘s nachts staan de mensen soms een uur in de rij om binnen te komen. Wie het mee wil maken, moet vroeg zijn.

 

Torstrasse 58/60, Berlijn-Mitte

Open: Dagelijks vanaf 23 uur. Regelmatig vanaf 19.30 uur literatuur of een bandje.

www.kaffeeburger.de