:// about blank

Het is even zoeken naar :// about blank. De club ligt dichtbij station Ostkreuz in Friedrichshain op wat ooit een industrieterreintje was. Het gebouw is net voldoende aangepast om de geneugten van een club te hebben, maar heeft daarbij het rauwe van de voormalige werkplaats behouden. De opstelling van bar en dj-pult zijn niet ideaal. De bar blokkeert half de ingang en voor de wc kun je beter buitenom gaan omdat de dansende meute voor de dj vaak de weg verspert.

 

about blankDj’s en kampvuur

Dat buitenom gaan is overigens geen straf. De tuin is prachtig verlicht, heeft leuke zitjes, een caravan en een grote partytent. In zomer draaien er dj’s en in de winter brandt er een kampvuur. Je kunt er heerlijk de drukte van binnen ontvluchten. Want druk is het binnen. En er wordt flink gedanst. Bezoekers van :// about blank houden wel van een feestje. Daar heeft de vrij strenge portier ze op uitgezocht.

 

Actiegroepen

:// about blank is een club als het nabijgelegen Renate of als Sisyphos dat even verderop ligt. Er wordt vooral techno en house geprogrammeerd en het publiek is alternatief. :// about blank gaat niet alleen over uitgaan, maar ook over je iets aantrekken van de wereld om je heen.  Regelmatig vinden er benefietfeesten plaats voor minderbedeelden of houden actiegroepen er bijeenkomsten.

 

Markgrafendamm 24c, Berlijn-Friedrichshain

Open: donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 23.59 uur.

www.aboutparty.net