Tresor

Dj Rush in TresorTresor is de oudste nog bestaande technoclub in Berlijn. De club is gevestigd in een oude elektriciteitscentrale. De inrichting van Tresor is rauw en industrieel. Er zijn twee floors: de Batterieraum en de Tresor. Vooral de Tresor is indrukwekkend: een donkere ruimte in de spelonken van het gebouw waar dj’s vanachter tralies hun harde donkere techno naar het publiek toe blazen. Met die harde techno is Tresor groot geworden. Inmiddels kun je er ook terecht voor tech-house en electro.

Detroit
Tresor begon in 1991 in de kelders van het voormalige Wertheim warenhuis aan de Leipziger Strasse in Berlijn-Mitte. Het was de eerste club in zijn soort in Berlijn. Er waren wel voorgangers, maar die waren beduidend minder hard. De inspiratie voor Tresor kwam uit Detroit. Bekende dj’s als Jeff Mills en Blake Baxter vlogen regelmatig over om in Tresor te draaien. Duitse dj’s als Paul van Dyke begonnen hier hun carrière. Het Tresor-label dat aan de club verbonden is, gaf meer dan eens richting aan nieuwe vormen van techno.

Nieuwe lokatie
In 2005 moest de club aan de Leipziger Stasse de deuren sluiten om plaats te maken voor een kantoortoren. De club leed daarna twee jaar lang een zwervend bestaan. Sinds 2007 heeft Tresor een nieuw onderkomen gevonden aan de Köpenicker Strasse in Kreuzberg. Tresor is nog steeds vooral bekend als club van harde technostijlen. Daar blijft het echter niet bij. Elke woensdag is er Bonito House Club met tech-house en electro. De hardheid in het weekend verschilt ook van week tot week. 


Köpenicker Strasse 59 - 73, Berlijn-Mitte

Open: Woensdag, vrijdag en zaterdag vanaf 23.59.

www.tresorberlin.de