Yaam

yaamclubgrootYaam is een club en een stadstrand. In de club kun je terecht voor optredens en parties waar reggae, hiphop en dancehall op het programma staan. Op het strand kun je in de zomer luieren, cocktails drinken, schommelen, basketballen, skaten en djembeworkshops volgen. Veel relaxter kom je het niet tegen in Berlijn.

 

Reggae

Club Yaam is vooral bekend geworden als een reggaeclub. De internationaal vermaarde band Seeed (van zanger Peter Fox) is ooit hier begonnen. Ze hebben Yaam naam gegeven; eerst in Duitsland en later ook daarbuiten. Door de jaren heen hebben hier vele groten uit de reggaescene opgetreden. Daarnaast wordt er ook veel Afrikaanse muziek en hiphop geprogrammeerd.

 

Strand en club

Yaam is een begrip in Berlijn. Met een zekere blijmoedigheid probeert Yaam zich te weren tegen xenofobie en vreemdelingenhaat. Ieder tolerant mens is welkom om een plezierige tijd door te brengen op het Yaam-terrein. Dat kan overdag, op het strand dat bij de club hoort, maar dat kan ook ‘s nachts, in de club. In de zomer wordt op het Yaam-terrein een strand aangelegd. Het Yaamstrand heeft alles dat een stadsstrand nodig heeft. Je kunt hier eten en drinken, in een hangmat liggen, voetballen, dansen of gewoon heel relaxed over de Spree uitkijken.

 

An der Schillingbrücke, Berlijn-Friedrichshain

Open: concerten wisselend, vanaf 21 uur. Strand dagelijks vanaf 14 uur (alleen zomer).

www.yaam.de