Week-end

weekendgrootWeek-End is gevestigd op de twaalfde etage van een kantoorgebouw. Het uitzicht vanuit de club, een panorama van het toeristische centrum van Berlijn, is prachtig. De muziek is over het algemeen goed; (tech)house, electro. Het publiek verschilt nogal. Soms is het er leuk, maar vaker is de club gevuld met mensen die het wel heel erg met zichzelf getroffen hebben.

 

Dakterras

Naast de club op de twaalfde is er een after-hourclub op de vijftiende etage. Deze is op zaterdagnacht vanaf 3 uur geopend waarna het feest tot diep in de zondagochtend doorgaat. ‘s Zomer is ook het dakterras geopend. Hier kun je de zonsopgang tegemoet dansen. Het is overigens niet makkelijk om bij Weekend binnen te komen. De portiers selecteren streng.

 

Reisbureau

Het gebouw waarin Week-end zit, had in de DDR een bijzondere betekenis. Hier zat het 'Haus des Reisens'. DDR-burgers die naar het buitenland wilden reizen, moesten zich hier melden. De hoofddirectie van dit 'reisbureau van de Duitse Democratische Republiek' bepaalde vervolgens of dat mocht of niet.

 

Alexanderplatz 5, Berlijn-Mitte

Open: donderdag tot en met zaterdag vanaf 23.59 uur. Dakterras op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 19 uur (alleen 's zomers).

www.week-end-berlin.de