Salon zur Wilden Renate

renategrootSalon zur Wilden Renate is veel meer dan gewoon een club. Het is een belevenis. De themafeesten in Renate zijn legendarisch; van een India-nacht tot een circusfeest en van een Cross-dresser-party tot een gekkenbal. Doorgaans houdt een deel van de bezoekers zich aan het thema en is verkleed.

 

Goede sfeer

Dat de muziek in Renate vaak van ondergeschikt belang is, bewijst het feit dat de club pas in 2010 een fatsoenlijke geluidsinstallatie kreeg. Daarvoor was het geluid bagger, maar waren de feesten zo mogelijk nog leuker. Je zult hier geen grote namen aantreffen onder de DJ's, maar dat boeit niemand. Het gaat om de sfeer. En die is altijd goed.

 

Woongemeenschap

Renate is gevestigd in een voormalig woonhuis. Veel van de inrichting stamt uit de tijd dat hier nog een woongemeenschap zat. Later is daar nog een hoop rommel aan toegevoegd. Ooit begonnen als instantclub is Renate inmiddels een gevestigd bedrijf. De club is zo populair dat alleen wie bekend is binnenkomt. En diegenen die moeite hebben gedaan om aan het thema te beantwoorden.

 

Alt Stralau 70, Berlijn-Friedrichshain

Open: vrijdag en zaterdag vanaf 23.59 uur.

www.renate.cc