Berghain

berghaingroot

Berghain is de twilightzone. Tijd speelt geen rol; afkomst, status, seksuele voorkeur of welke drug je lekker vindt ook niet. In de club kun je vanaf middernacht tot diep in de volgende dag dansen op techno en electro. Berghain staat al jaren in de top tien van beste clubs in Europa.

 

Aantrekkingskracht

Berghain stond jarenlang bekend als de meest opwindende club in Berlijn. Hoewel er in het laatste decenium veel nieuwe clubs zijn gekomen, heeft Berghain nog steeds en enorme aantrekkingskracht. Om twee uur ‘s nachts duurt het vaak langer dan een uur voor je binnen bent. Zelfs om zeven uur ‘s morgens staan mensen nog een half uur in de rij om binnen te komen. Als ze überhaupt binnenkomen, want dat is bij Berghain nooit zeker.

 

Luke Slater

In Berghain hoor je voornamelijk techno en electro in al zijn variaties. De resident-dj’s en huislabel Ostgut zijn wereldberoemd. Residents zijn onder andere Marcel Dettmann, Len Faki en Luke Slater. Verder draaien dj’s als Ricardo Villalobos en Miss Kittin hier hele nachten tot ver in de volgende dag.

 

Am Wriezener Bahnhof, Berlijn-Friedrichshain

Open: Vrijdag: 23.59 uur (alleen Panoramabar). Zaterdag: 23.59 uur (Berghain en Panoramabar).

Door de week regelmatig concerten.

Lees verder: De wereld die Berghain heet

www.berghain.de