Loxx am Alex Miniatur Welten Berlin

loxxgrootLoxx kun je zien als een overdekt Madurodam. Hier, bovenin het winkelcentrum Alexa, zijn grote delen van Berlijn in het klein nagebouwd. De stad die eerst nog zo groot en onvatbaar leek, is ineens heel overzichtelijk. Je krijgt een mooi beeld van Berlijn en de verhoudingen tussen de verschillende gebouwen.

 

Paardentram

Maar Loxx is meer. Het museum is ook een expositie van miniatuurtreinen en ander transport. Er liggen kilometers rails waarover verschillende voertuigen rijden; van een oude stoomtrein tot de meest moderne ICE en van een paardentram tot een magneetbaan. De treinen doen stations aan, rijden door natuurgebied en komen uit bij gedetailleerd nagebouwde havens.

 

Zon en regen

Loxx is zeker voor kleinere kinderen spectaculair. Er is heel veel te zien. Overal is beweging. Het wordt dag en nacht, zonnig en bewolkt en op een gegeven moment gaat het zelfs regenen. Winkelcentrum Alexa, waar Loxx deel van uitmaakt, is het laatst geopende winkelcentrum bij de Alexanderplatz. Het is een moderne mall waar onder andere de grootste Mediamarkt in Duitsland gevestigd is.

 

Hoek Grunerstrasse/Alexanderstrasse, Berlijn-Mitte (winkelcentrum Alexa 3e etage)

Open: dagelijks van 10-20 uur.

Entree: volwassenen 12,90 euro. Kinderen vanaf 1 meter (tot max. 14 jaar) 8 euro. Onder 1 meter gratis. Familiekaart (2 volw + max. 3 kinderen onder 15 jaar) 33 euro.

www.loxx-berlin.de