Filmpark Babelsberg

babelsberggrootHet filmpark is het publieksgedeelte van de oudste filmstudio ter wereld: Studio Babelsberg. Hier krijg je een kijkje achter de schermen van de beroemdste filmstudio in Europa. Je loopt door een Westernstraat, beleeft een stuntshow en maakt kennis met 4D-film. Er is genoeg te doen om jong en oud een hele dag te vermaken.

 

Berliner Strasse

Een studiotreintje rijdt je langs de belangrijkste plekken op het studiocomplex. Je komt langs de werkplaatsen waar decors worden gebouwd en je ziet de studio waar de Duitse Goede Tijden Slechte Tijden wordt opgenomen. Hoogtepunt van de tocht is de Berliner Strasse; een volledig nagebouwde straat waar films als The Pianist, Rosenstrasse en Inglourious Basterds werden opgenomen.

 

rekwisieten

De studio bestaat sinds 1912. Bekende films als Dr. Mabuse en Metropolis komen hier vandaan. Behalve rekwisieten uit deze oude films toont het park ook hoe films in die begintijd werden gemaakt. Omdat de studio sinds die begintijd doorlopend is gebruikt, tonen de exposities heel mooi hoe de film zich in de afgelopen eeuw heeft ontwikkeld.

 

Grossbeerenstrasse, Potsdam-Babelsberg (20 km van Berlijn, bereikbaar met S7)

Open: april t/m oktober dagelijks 10-18 uur (in mei op maandag gesloten, in september en oktober op maandag en dinsdag gesloten).

Entree: volwassenen 21 euro. 4-14 jaar 14 euro. Tot 4 jaar gratis.

www.filmpark-babelsberg.de