Bunte ChokoWelt Berlijn

rittersportgrootBunte ChocoWelt is de beleveniswinkel van het chocolademerk Ritter Sport. Op drie verdiepingen vind je alle mogelijk soorten Ritter Sport, leer je hoe chocolade wordt gemaakt en mag je je eigen chocolade creëren. De winkel bestaat sinds 2010 en is een ware hit onder Berlijnse gezinnen.

 

Handgemaakte chocolade

Bij binnenkomst valt meteen de lange rij mensen op die wacht tot ze hun bestelling kunnen doen. Achter de toonbank vervullen medewerkers de individuele wensen. Of het nu gaat om chocolade met banaan, sinaasappel, honing of chili; het wordt gemaakt waar je bijstaat.

 

Zelf chocolade maken

Op de eerste verdieping loop je via een virtuele route langs cacaoplanten, door de chocoladefabriek naar de verpakkingsafdeling. Je krijgt het hele proces te zien. In de kelder van het gebouw kunnen kinderen (9 tot 18 jaar) deelnemen aan workshops waarin ze in kleine groepjes leren hoe je chocolade maakt en versiert. In verband met drukte is het raadzaam voor de workshop tevoren te reserveren. Workshops kosten 9 euro per kind en duren 75 minuten.

 

Französische Strasse 24, Berlijn-Mitte

Open: maandag t/m woensdag 10-19 uur. Donderdag t/m zaterdag 10-20 uur. Zondag 10-18 uur.

www.ritter-sport.de