Märchenbrunnen (sprookjesbron)

maerchenbrunnegrootDe Märchenbrunnen is een fontein die omgeven wordt door sprookjesfiguren. Temidden van beelden van Assepoester, Roodkapje en gelaarsde kater spuit het water in de zomer omhoog. De fontijn staat aan de rand van het Volkspark Friedrichshain waar nog veel meer te doen is voor kinderen en volwassenen.

 

Sprookjes raden

De Märchenbrunnen is een geliefde plek voor ouders met kinderen. Terwijl de kinderen bij het water spelen, kunnen ouders relaxen op de vele banken. Een andere geliefde bezigheid is het raden van de sprookjes die bij de 106 beelden horen.

 

Skeeleren

Wie achter de fontein het park in loopt, komt langs ligweiden, een eendenvijver en een restaurant. Links liggen tennisbanen, een skatebaan en een voetbalkooi. Alle faciliteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Voor de tennisbanen moet wel worden betaald. Elders in het park zijn skates en andere sportattributen te huur. De wegen in het park zijn erg geschikt om te skeeleren; ook voor beginners.

 

Het park ligt tussen de straat Am Friedrichshain, Danziger Strasse, Landsberger Allee en Friedenstrasse in de wijk Friedrichshain.