Zoologischer Garten

nijlpaardgrootDe dierentuin van Berlijn is wereldberoemd. Niet alleen vanwege de inmiddels overleden ijsbeer Knut, maar ook omdat je nergens anders ter wereld zoveel diersoorten bij elkaar kunt zien. Behalve de dierentuin vind je op hetzelfde terrein ook het Aquarium. Met een combiticket kun je ze allebei bezoeken.

 

Bisonhuis

De Zoologischer Garten is een dierentuin van de oude stempel. Dieren zitten hier nog in hokken met een beperkte uitloop. Je kunt ze daardoor goed bekijken. De charme van de dierentuin begint al bij de ingang aan de Budapester Strasse. Twee gebeeldhouwde olifanten dragen een toegangspoort. Op het terrein staan verschillende dierenverblijven die verwijzen naar het land van herkomst van de dieren. Zo is er een bisonhuis met totempalen en een struisvogelhuis met Egyptische muurschilderingen.

 

Vogelspinnen

In het Aquarium leven niet alleen vissen, maar ook reptielen, amfibieën, spinnen en insecten. Trots van het Aquarium is de verzameling kwallen. Andere trekpleisters zijn de vogelspinnen, de haaien en de krokodillen. Voor de minder bloeddorstigen zijn er  kleurrijke leguanen en bijna onzichtbare steenvissen.

 

Hardenbergplatz 8, Berlijn-Tiergarten

Open: zomer: dagelijks van 9 tot 19 uur. Winter: dagelijks van 9 tot 17 uur.

Kaarten voor Zoo of Aquarium:

Kinderen (5 - 15 jaar): 6,50 euro
Boven 15 jaar: 13 euro

Combikaart Zoo en Aquarium:

Kinderen (5 - 15 jaar): 10 euro
Boven 15 jaar: 20 euro
Bovenstaande tickets kun je ook online bestellen. Je hoeft dan niet in de rij te staan. Voor studenten, ouderen en gezinnen is er een speciaal tarief. Deze kaarten zijn alleen aan de kassa te koop.

www.zoo-berlin.de