Street Art Workshop & Tour

Alternative Berlin organiseert wandelingen door alternatief Berlijn. De leukste activiteit, zeker ook voor kinderen vanaf een jaar of tien, is de Street Art Workshop & Tour. Een gids neemt je mee naar de meest opvallende muurschilderingen en spuitwerken in Kreuzberg en Friedrichhain. Daarna ga je naar een kunstencentrum om je eigen piece te maken.

 

Alternative Berlin

Spuitwerk bekijken

De street-art-middag begint onder de Fernsehturm op de Alexanderplatz. Daar kom je bij elkaar en maak je kennis met je gids en de andere mensen in de groep. Van hieruit neem je de U-Bahn naar Kreuzberg en later naar Friedrichshain. Onderweg stap je op verschillende plekken uit. De gids wijst je op beschilderde en bespoten muren en vertelt het verhaal achter de werken. Je leert over verschillende technieken en over de mensen die de technieken toepassen.

 

Zelf spuiten

Na een uur of twee neem je de U-Bahn naar de wijk Berlijn-Lichtenberg. In een voormalige boterfabriek is daar een kunstencentrum gevestigd. Hier leer je hoe je een sjabloon maakt en hoe je dat vervolgens gebruikt om je eigen kunstwerk te maken. Doe niet je beste kleren aan, want je gaat met spuitbussen aan de gang.

 

Bijzondere plekken

Het bijzondere van de activiteiten van Alternative Berlin is niet dat ze je naar plekken brengen waar je anders niet zou komen. Het speciale is dat ze je op vaak drukke toeristenspots dingen laten zien die je normaal niet zouden op vallen. Ze lopen net dat straatje in dat je niet in zou lopen, ze wijzen op die muurschilderingen die je niet was opgevallen of ze gaan een café binnen waar jij gewoon voorbij zou zijn gelopen, maar dat wel heel bijzonder is.

Meer info: alternativeberlin.com

Tours in het Duits en in het Engels.

Kosten Street Art Workshop en Tour: 15 euro.