Deutsches Historisches Museum

seughausgrootHet Duits Historisch Museum laat de geschiedenis van het Duitse volk zien in al zijn facetten. Hier maak je kennis met de eerste Germaanse volken die zich hier vestigden, met de Pruisische monarchie, de twee wereldoorlogen, de deling van het land en de hereniging die daarop volgde. En alsof dat nog niet genoeg is, is het museum gevestigd in het Zeughaus, een van de mooiste gebouwen in Berlijn.

 

Wandeling door de geschiedenis

In het museum wordt een beeld geschetst van tweeduizend jaar Duitse geschiedenis. De bezoeker loopt als het ware door die geschiedenis heen. Door middel van schilderijen, gebruiksvoorwerpen, oude kranten en pamfletten wordt duidelijk hoe Duitsland is geworden tot wat het nu is.

 

Overdonderend

Het Zeughaus wordt door velen gezien als het mooiste gebouw aan Unter den Linden. Het is in ieder geval het oudste nog bestaande gebouw aan deze pronkallee. De combinatie van subtiel naar voren springende geveldelen, reliëfs, pilaren, figuren en maskers is een lust voor het oog. Daarbij is de grootte overdonderend. Het vierkanten gebouw meet negentig bij negentig meter.

 

Unter den Linden 2, Mitte

Open: dagelijks 10 tot 18 uur.

Entree: volwassenen 8 euro. Tot 18 jaar gratis.

www.dhm.de