Tadschikische Teestube

De Tadschikische Teestube is als een oase in het centrum van Berlijn. Wie even uit wil rusten na een dag wandelen kan hier terecht. Trek je schoenen uit en zoek een kussentje om heerlijk op te zitten. Verwen jezelf met een van de meest exotische theesoorten die je ooit hebt geproefd. En neem er een wodka bij, als je wil.

 

Tadschikische TeestubeGeschenk

De inrichting van de Tadschikische Teestube is authentiek. Het theehuis werd voor het eerst opgebouwd in 1974 op de Leipziger Messe. De Sovjet-Unie presenteerde zich hier en bracht het theehuis mee. Na afloop van de beurs werd het interieur geschonken aan de Deutsch-Sowjetischen Freundschaft die het mee naar Berlijn nam. Inmiddels is het interieur al een paar keer verhuisd. In 2014 opende de Teestube op de huidge plek zijn deuren. Het theehuis wordt bezocht door Berlijners en toeristen.

 

Samowar

De Tadschikische Teestube serveert meer dan veertig soorten thee. Die kun je per kop bestellen, maar ook in de vorm van een complete theeceremonie. Voor twaalf euro krijg je thee geserveerd in een samowar met daarbij wodka, rumrozijnen, jam en citroen. Verder staan er verschillende Oost-Europese gerechten op het menu. Wie zeker wil zijn van een plek kan het best tevoren reserveren (030 2041112).

 

Oranienburger Strasse 27 (in het Kunsthof), Berlijn-Mitte

Open: maandag t/m vrijdag vanaf 16 uur. Zaterdag en zondag vanaf 12 uur.

Website