Fliegender Tisch

Fliegender TischDe geur van versgebakken brood komt je al tegemoet als je de deur open doet. Het is een soort thuiskomen in dit kleine eethuisje met een uitgebreide Italiaanse kaart. De ene muur is betegeld als in een keuken. De andere muren zijn in aardtinten geverfd. Met de houten vloer en meubilair dat ook in een bruin café zou kunnen staan, is de huiselijkheid compleet.

 

Fliegender Tisch is zo’n eethuisje dat je makkelijk over het hoofd ziet. Het ligt in een gewone straat tussen de woonhuizen in. Je moet even van de toeristenroute afbuigen om er te komen. Buurtbewoners weten het restaurant al sinds 1999 te vinden en wie er komt is enthousiast. Op Yelp.de krijgt het restaurant 4 sterren.

 

Het bijzondere aan Fliegender Tisch is dat zeer verschillende buurtbewoners zich er thuis voelen. Je komt er gezinnen met kinderen tegen, alternativo’s in gescheurde kleren, ouderen, studenten en af en toe een toerist. In het weekend is het raadzaam in de loop van de middag even binnen te lopen of te bellen om te reserveren.

 

Mainzerstrasse 10, Berlijn-Friedrichshain (030-29776489)

Kaart: Gnotcchi, risotto, pasta, maaltijdsalades, hartige taart en hamburger. Prijzen tot 8 euro.

Open: dagelijks vanaf 17 uur.

www.fliegender-tisch.de