Mauerblümchen

mauerbluemchengrootCafé/restaurant Mauerblümchen houdt de prettige herinneringen aan de DDR levend. Het heeft niet voor niets de naam een ‘ostalgie-restaurant’ te zijn. In Mauerblümchen hangen de muren vol met DDR-parafernalia: gebruiksvoorwerpen, kranten, foto’s, douanepapieren en stukjes Berlijnse muur. Zelfs de maaltijden doen denken aan de voormalige boeren- en arbeidersstaat.

 

Je kunt in Mauerblümchen terecht voor een kop koffie, een biertje en een potje tafelvoetbal. Je kunt er ook terecht voor een warme maaltijd en een uitgebreid ontbijtbuffet op zaterdag en zondag. De sfeer is ontspannen en familiair. De bezoekers lijken elkaar allemaal te kennen. Omdat het restaurant steeds vaker in reisgidsen wordt genoemd, zijn ze gewend aan toeristen. Zeker als die Duits spreken, worden ze al snel in de familie opgenomen. Mauerblümchen is een goede pleisterplek voor wie een middagje Pankow doet.

 

Wisbyer Strasse 4, Berlijn-Pankow (030 4447904)

Kaart: schmalzbrot (brood besmeerd met reuzel), Solianka (Russische soep waar vaak kliekjes in worden verwerkt) en ‘salade aus der LPG’ (Landwirtschaftliche produktionsgenossenschaft). Prijzen voor een hoofdgerecht liggen tussen 5 en 8 euro.

Open: maandag tot vrijdag van 11 tot 4 uur. Zaterdag en zondag van 10 tot 4 uur.

www.hog-mauerbluemchen.de