Altes Museum

altesmuseumgrootHet Altes Museum ademt al aan de buitenkant de antiekverzameling uit die er is ondergebracht. Achttien zuilen geven het gebouw aan de voorkant zijn monumentale uiterlijk. Wie langs de zuilen naar binnen gaat, treft daar een enorme collectie Griekse en Romeinse kunst aan.

 

Franse kunst

Het Altes Museum (1830) was het eerste zelfstandige museumgebouw in Berlijn. Het hoort tot de belangrijkste classicistische bouwwerken in de stad. Het museum werd opgericht om de kunst die van de Fransen was geroofd toegankelijk te maken voor het publiek. Nu vind je in het museum de antiekverzameling; waaronder skulpturen, vazen, plaketten en sierraden.

 

Griekenland

Het gebouw van de architect Karl Friedrich Schinkel volgt met zijn heldere vorm en gestructureerde innerlijk de bouwideeën uit het antieke Griekenland. Het bouwwerk belichaamt het idee van een museum als vormingscentrum voor de burgers. Het op een plateau staande gebouw heeft een lengte van 87 meter en een breedte van 55 meter. Achttien zuilen geven het gebouw aan de voorkant zijn monumentale uiterlijk. De tentoonstellingsruimten zijn rond twee binnentuinen geplaatst.

 

Museumsinsel , Berlijn-Mitte

Open: Dagelijks van 10 tot 18 uur. Donderdag tot 20 uur.

Prijzen: Volwassenen: 10 euro. Tot 18 jaar gratis.

www.smb.museum