Bröhan Museum

Het Bröhan Museum is het belangrijkste museum voor jugendstil, art deco en functionalisme in Berlijn. In het museum vind je tal van objecten uit de periode  1889 - 1939; van meubelstukken tot schilderijen en van klokken tot serviesgoed. De meeste werken komen uit Duitsland, maar er is ook aandacht voor gebruiksvoorwerpen uit de rest van Europa en daarbuiten.

 

Broehan MuseumWandeling door de tijd

De werken in het Bröhan Museum worden als ensemble gepresenteerd. Meubels en gebruiksvoorwerpen uit eenzelfde periode staan bij elkaar. Een wandeling door het museum is  een reis door de tijd die begint in 1889 en eindigt in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Boven in het gebouw vind je schilderijen, tekeningen en zilverwerk uit dezelfde periode. 

 

Karl H. Bröhan

Het Bröhan Museum is vernoemd naar Karl H. Bröhan; ondernemer en verwoed kunstverzamelaar. In 1981 schonk hij, ter ere van zijn zestigste verjaardag, zijn collectie aan het Land Berlijn. De collectie wordt sinds 1983 tentoongesteld op de huidige plek. Het gebouw waarin het Bröhan Museum is gevestigd, deed vroeger dienst als  kazerne.

 

Schlossstrasse 1a, Berlijn-Charlottenburg

Open: dinsdag t/m zondag 10–18 uur

Entree: volwassenen 8 euro/ tot 18 jaar gratis

www.broehan-museum.de