Deutsches Theater

deutschestheatergrootHet Deutsches Theater biedt in de eerste plaats vrij degelijk theater. Hier kom je niet voor heel experimentele ensceneringen. Op het speelplan staan werken van (moderne) klassieken als Shakespeare, Goethe en Brecht. Daarnaast worden stukken van moderne auteurs als Heiner Müller opgevoerd.

 

Faust

De opdracht aan dit Duitse staatstheater is de klassiekers uit de theaterhistorie op grootse wijze voort te laten bestaan. Het Deutsches Theater oogst dan ook veel lof met ensceneringen van Faust, Onkel Wanja en Medea. Zeker sinds het theater in 2001 een nieuwe start maakte, staat het stevig op de kaart. Het prachtige gebouw speelt daarin een belangrijke rol, maar ook de bekende acteurs en regisseurs.

 

Blackbox

Het Deutsches Theater bestaat uit drie podia. Allereerst is er de grote zaal uit 1850 die plek biedt aan 600 toeschouwers. Daarnaast ligt de in 1906 door de beroemde theatermaker Max Reinhardt ingerichte kammerspiele. En tenslotte is er de Blackbox. Deze zwarte doos is in 2006 neergezet in de foyer van de Kammerspiele. De Blackbox biedt plaats aan tachtig mensen en is bedoeld om theater te maken dat mensen letterlijk heel dicht op de huid zit.

 

Schumannstrasse 13a, Berlijn-Mitte

www.deutschestheater.de