Deutsche Oper Berlijn

deutscheopergrootIn de Deutsche Oper kom je vooral voor de grote opera's uit de negentiende en twintigste eeuw. Hier wordt werk uitgevoerd van Wagner, Puccini en Verdi. De ensceneringen zijn enorm en de kwaliteit is erg hoog. Het huisgezelschap van de opera won in de afgelopen jaren verschillende prijzen.

 

Jaren twintig

De Deutsche Oper (1912) is het grootste operagebouw in Berlijn. Het beleefde de eerste glorietijd in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het gebouw raakte in de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd. In 1961 heropende het als het westerse antwoord op de beroemde Staatoper Unter den Linden in het oosten van de stad.

 

Prijzen

Jarenlang werden in de Deutsche Oper met succes zowel Duitse als Italiaanse en Franse opera’s opgevoerd. Zelfs toen na de val van de muur de aandacht van het grote publiek steeds meer op Oost-Berlijn was gericht, beef het publiek de Deutsche Oper trouw. Tot in 2000 intendant Götz Friedrich er na 19 jaar mee ophield. Daarna beleefde het theater een moeilijke tijd. Vanaf 2008 staat de Deutsche Oper weer op de kaart. Zowel de première van ‘Jeanne d’Arc’ als het koor van de opera vielen in dat jaar in de prijzen.

 

Bismarckstrasse 35, Charlottenburg

www.deutscheoperberlin.de