Volkspark Friedrichshain

volksparkfhaingrootHet Volkspark Friedrichshain is het oudste stadspark in Berlijn. Het park is in 1846 aangelegd. Een opvallend detail is de 78 meter hoge berg die in het midden van het park ligt. De berg bestaat uit puin dat hier na de tweede wereldoorlog is gestort. Het uitzicht vanaf de berg is in de zomer beperkt. Je kijkt vooral aan tegen de bomen met hun dichte begroeiing die er omheen staan.

 

In de zomer is het park een echte aanrader. Berlijners komen massaal hier naartoe om te ontspannen. Mensen joggen, basketballen, skaten, tennissen, liggen in het gras, zitten op het terras of wandelen met hun kinderen. Een grote trekpleister is de fontein met figuren uit de sprookjes van Grimm aan de westkant. Achter de fontein ligt nog een tweede ronddeel met vijvers en kinderfiguren. In het park zijn twee paviljoens met een groot terras en een uitgebreide kaart.

Het park ligt tussen de straat Am Friedrichshain, Danziger Strasse, Landsberger Allee en Friedenstrasse in de wijk Berlijn-Friedrichshain.