Zwemmen

badeshiffgrootBerlijn is omringd door water. Overal waar je de stad uitrijdt, kom je in de buurt van meren. Er zijn ontelbare stranden waar Berlijners bij warm weer verkoeling zoeken. Daarnaast heeft vrijwel elke wijk zijn eigen openlucht zwembad.

 

Open water

De meest bekende zwemplekken in open water zijn de Wannsee ten westen van Berlijn en de Müggelsee ten oosten van de stad. Ze zijn beide goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Zwembaden

Ook in de stad zelf kun je op veel plekken een duik nemen. Elk stadsdeel heeft wel een Freibad, een openluchtzwembad. Het meest bijzondere zwembad is zonder twijfel het Olympiabad. Hier kun je nog van dezelfde toren duiken als de schoonspringers tijdens de Olympische spelen van 1936. Behalve het duikbad zijn er een vijftig-meter-bad en een paar kleinere baden.

 

Zwembad in de Spree

Een ander bijzonder zwembad is het Badeschiff. Dit zwembad drijft op de grens van Kreuzberg en Treptow in de Spree. Het bad ligt bij de Arena, een club waar ‘s nachts feesten worden gehouden. Als het warm is, is dan ook het zwembad geopend. Overdag is het bad natuurlijk ook geopend; vanaf 8 uur 's morgens. Je moet wel kunnen zwemmen; er zijn geen kinderbaden.